Elevers lika rätt till hjälp i skolarbetet

Vår vision är att alla elever ska ha möjligheten att räcka upp handen och få hjälp när de stöter på problem i skolarbetet oavsett externa faktorer.

 

Flinkits innovation kombinerar traditionell pedagogik med ny teknologi.

 

Vi erbjuder Sveriges första digitaliserade handuppräckning!

 

Så fungerar det - elev

Elever får tillgång till en app som laddas ner där appar finns. Appen fungerar för Android, Apple samt Chrome books. Vid registrering krävs inga personuppgifter, elever använder istället en unik skolkod som ger dem tillgång till appens funktioner.

 

Elever kan enkelt använda appen för att ta ett kort på en fråga de har i skolarbetet och skriva en kommentar till bilden. Den bilden skickas sedan till de undervisare skola/kommun har kopplat till plattformen. Eleven får sedan tillbaka en videoförklaring från en undervisare som använt Flinkits digitala whiteboard för att spela in en skriftlig samt verbal förklaring. Eleven kan se videon direkt i appen och komma vidare i sitt skolarbete. Inga elever behöver längre komma i den berömda uppförsbacken när Flinkits plattform finns tillgänglig! 

Så fungerar det - undervisare

Undervisare kan svara på bilder via PC, tablet (tex, Ipad) eller chrome book. Undervisare kan när som helst under dagen logga in och svara på bilder. Alla frågor som skickas av elever visas i ett flöde. När en bild blivit besvarad av en undervisare försvinner det uppdraget från flödet. Varje video sparas för att kunna återanvändas till fler elever. När en elev sett klart på en videoförklaring betygsätts den utifrån hur bra hjälp eleven upplevde hen fick.  

Skola/kommun använder sina egna undervisare för att besvara elevernas frågor. Extrastöd undervisare så som universitetsstudenter eller pensionerade lärare är grupper som har visat stort intresse av att arbeta för kommuner via den här plattformen för att hjälpa elever att utvecklas i sitt skolarbete. 

Steg 1 

 

Undervisare loggar in via www.app.flinkit.se när de ska svara på elevers bilder.

Intresserad av att testa Flinkit?

Kontakta oss via telefon eller e-post för att komma i kontakt med en hjälpsam medarbetare hos Flinkit.

Telefon  +4673 263 94 88

E-post    Info@flinkit.se

Flinkit samarbetar med

Flinkit ägs och drivs av Flinkit AB (559163-9264).
             Användarvillkor - Integritetspolicy